KC – Furulundskyrkan Partille – 15 september 2016

 

Du din gamla get som inte alltid får till det. Du får klä dig i lagren som var över uppenbarelsetältet. Rött lammskinn – Jesus, och delfinskinn – det lekande – helige ande.

 

Förtätade ögonblick. Grå vardag men ibland glimmar det till. Till exempel när någon kliar dig på ryggen på exakt rätt ställe eller när du minns ett speciellt fika-ögonblick då du åt den där extra goda kakan.

 

Livet är för kort för de tråkiga kakorna.

 

Förtätade ögonblick kan finnas i musiken, i en tavla eller i en människa du möter.

 

Förtätade ögonblick kan bli som en krok på väggen där du kan hänga upp annat. Andra är livsförändrande.

 

I Bibeln finns glimtar av förtätade ögonblick. På vissa ställen i Bibeln brinner det till och det blir ett glimmande ögonblick. Till exempel mötet med den lame utanför Sköna porten (apg 3:1-10) eller när Jesus gick omvägen genom Samarien och mötte kvinnan vid brunnen (joh 4:7-42).

 

Så och skörda. Ta hand om och sköt ditt arbetet och vardagliga liv.

 

Fadern ger oss sitt hjärta och vill att vi ska ge det till människor, att vi ska göra ett avtryck. Vi har fått ett livsuppdrag att råda.

 

Ge människor en känsla av väldoft och seger. Vi är kallade att ge detta till människor.

 

Kan vi öka detta eller är det bara nåd? Vi kan öka möjligheterna för att ögonblicken ska bli fler, i stort och smått. Gud kan skölja över ögonblick. Bra att be att ögonblicken ska bli fler. Be och fråga om det är något på gång.

 

Äkthet – om man inte utgår från sin egen kärna eller hjärta känns det inte äkta. Om jag tillåter mig att vara jag öppnar det något för andra människor. Motarbeta tankesättet att du inte duger. När jag är jag händer det någonting. Gud vill att vi ska börja bygga inifrån med något fint.

 

Närvaro – att uppleva sig osedd och förbigången är det värsta som kan hända en människa. Det finns mycket som hotar vår närvaro. Stress och annat gör att vi förlorar närvaron och vi missar ett förtätat ögonblick. Det minskar din intuition.

 

De förtätade ögonblicken – det är delvis därför vi är här, för att ge Gud vidare till människor.

 

Men jag hör inte Guds röst som alla andra gör. Varför upplever jag det inte? Jesus själv hedrar dig. Saliga är ni som inte ser men ändå tror. Banka inte på dig själv, lyssna på Jesus.

 

Luta dig mot det andra benet. Be till Jesus och sök dig till andra som verkar veta mer om det här området. Så får du också vara med och uppleva mer.

Förtätade ögonblick
Märkt på:        

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *